Haptotherapie

Als je uit balans bent kan dat je belemmeren in te zijn wie je bent. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld; stress, nieuwe fase, faalangst, trauma, relatieproblemen, ziekte of verlies.

Haptotherapie is een lichaamsgerichte begeleidingsvorm met als doel denken, voelen en doen weer in balans te brengen. Ons lichaam verteld ons veel maar we luisteren niet altijd. Haptotherapie kan helpen deze signalen (weer) op te merken, ze betekenis te geven en er naar te handelen om je zo weer echt te verbinden met jezelf. Je wordt je weer bewust van wat jij voelt. Wat belemmert jou, wat geeft je energie en wat beweegt jou?

In de sessies maken we gebruik van gesprekken en ervaringsoefeningen, zoals positiebepaling en aanraking. We ontdekken wat je patronen zijn, maar ook waar je kracht ligt. Wat zijn je mogelijkheden en wat wil jij graag ontwikkelen.

Mijn streven is om jou in een open en veilige setting te laten ervaren dat je mag zijn wie je bent, je eigen keuzes kunt maken en krachtig kan zijn vanuit je eigen basis.

Weer in balans zijn is eerst verbinden met jezelf. Luisterend naar wat je lichaam verteld kan je die balans weer vinden en vasthouden. Vrij jezelf zijn.

Wanneer

Haptotherapie is een effectieve begeleidingsvorm bij het (her)vinden van de balans. Je kunt hierbij denken aan:
| Burn-out / Stress
| PTSS, angst & trauma   
| Herstel na ziekte
| Rouw & verlies

Maar ook wanneer je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt, je niet lekker in je vel zit, last hebt van faalangst of onzekerheid ervaart in een nieuwe fase van je leven dan kan haptotherapie je daar bij helpen. 

Aanbod

Haptotherapie is een lichaamsgerichte begeleidingsvorm. Naast het gesprek wordt bij haptotherapie ook gebruik gemaakt van ervaringsoefeningen in beweging, posititiebepaling en  aanraking. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf, in de signalen die je lichaam geeft en koppelen we het samen aan je hulpvraag en het dagelijks leven.Traject

We starten met een intake van ± 2 sessies waarin we samen kennismaken en jouw hulpvraag bespreken, onderzoeken en verdiepen om vanuit daar heldere doelen te stellen en een traject te straten.

De eerste sessie staat in het teken van kennismaken. Met elkaar en met de haptotherapie. Wat heeft haptotherapie jou te bieden in het kader van jouw hulpvraag. En net zo belangrijk hoe is het tussen ons.


Het aantal sessies en de frequentie kan verschillen en dit stemmen we steeds samen af. 

PTSS, angst & trauma

Al sinds mijn opleiding verdiep ik mij in de rol die haptotherapie kan spelen in de begeleiding van mensen met PTSS. Omdat haptotherapie een lichaamsgerichte therapie is en we met name bottom-up werken i.p.v. top-down is deze vorm zeer geschikt voor traumaverwerking en het leren omgaan met de gevolgen van trauma. Haptotherapie helpt je de signalen in en van je lijf op te merken en ze betekenis te geven. Door het lijflijk te ervaren beklijft het beter en maakt het het makkelijker betekenis te geven. 

Het is belangrijk te weten dat dit in verschillende vormen en fases kan plaatsvinden. Voorafgaand aan een begeleidingstraject (zoals o.a psychotherapie) om eerst een mate van rust en veiligheid te hebben. Tijdens een traject om te ondersteunen of juist na afloop om in balans te kunnen bijven.

Ik ben er voor om jou in een veilige relatie te ervaren wat jouw basis is , waar jouw kracht ligt, om vanuit daar de balans te vinden en houden.